آیا کوتاه بودن استخوان ران و بازو نگران کننده است؟
Short femur and humerus
کوتاه بودن استخوان فمورجنین یا همان استخوان ران و نیز استخوان بازو یا هومروس که ممکن است در سونوگرافی یه ماهه دوم بارداری گزارش شود ارتباط معناداری با محدودیت های رشد دارد. در این جنین ها ممکن است وزن کمتری نسبت به سن حاملگی و شریان غير طبیعی جریان نافی نیز مشاهده شود .
عبارت FL:
اندازه طول ران که به صورت اختصاری در سونوگرافی FL(Femural length ) گزارش میشود در هفته ۱۴ بارداری به حدود ۲cm و در پایان بارداری به ۸cm میرسد این شاخص رشد به پزشک اطلاعات مهمی در باره ی روند رشد جنین میدهد.
عبارت HL:
همچنین طول استخوان بازو یا همان HL(Humeral length ) نیز به عنوان یک پارامتر بیومتریک در سونوگرافی بارداری لحاظ میشود که کوتاه بودن آن میتواند یکی از نشانههای وجود سندروم اندام کوتاه یا تریزومی ۲۱ باشد.
آیا کوتاه بودن FL و HL نگران کننده است؟
اگرچه پارامترهای FL و HL به عنوان دو سافت مارکر در سونوگرافی بارداری لحاظ میشوند اما در ۷۳ درصد جنین هایی که کوتاه بودن این دو فاکتور گزارش میشود نوزاد سالم به دنیا می آید که اندازه او با سن حاملگی متناسب است اما اگر به همراه سایر سافت مارکرها مشاهده شود خطر ابتلا به دیسپلازی اسکلتی یا همان کوتولگی، نارسایی جفت ، یا آناپلوئیدی هایی مانند تریزومی ۱۳ و ۱۸ و ۲۱ را هشدار میدهند که در این صورت پزشک برای مادر باردار انجام آزمایش سل فری و یا آمنیوسنتز را تجویز می کند.